Vilken är den bästa nyansen för köksskåp?

  • 4 Min. lästid

Färgvalsprocess

Med alla regnbågens färger inom räckhåll kan det kännas överväldigande att välja rätt färg för dina köksskåp och skåp. Från lugnande neutrala färger och bländande vita färger till djärva eller pastellfärgade nyanser - möjligheterna är oändliga.

I slutändan är valet av färg mycket personligt. Färgen ska alltid tilltala dig och fungera med ditt hems karaktär och resten av din inredning.


Ingen guide kan välja färger åt dig. Men om vi hjälper dig att förstå lite mer om målningsprocessen och färgvalet kan det hjälpa dig i ditt beslutsfattande.

Den här bloggen kommer att besvara några av de frågor du kan ha:

  • Vilken färg är bäst för köksskåp?
  • Vilken är den bästa färgen för köksskåp?
  • Vilka färger får små kök att se större ut?
  • Hur väljer jag komplementära färger?


Slutligen föreslår vi några mycket snygga alternativ som gör att alla köksutrymmen ser helt nya ut.


Vilken färg är bäst för köksskåp?

Den bästa färgen för dina köksskåp måste inte bara vara din drömnyans, utan också vara både hållbar och praktisk.

Om du vill minimera röran, lukten och de tidskrävande aspekterna av att måla ditt kök behöver du en färg som kräver enkel förberedelse av ytan. För detta är den bästa färgen för köksskåp modern kritfärg. Vattenburna färger med låg VOC-halt är behagliga att använda. Funktionen "Self Priming" innebär att de inte behöver någon grundfärg och att de i sig är luktsnåla.

Kritfärger är vanligtvis matta i konsistensen, vilket gör dem idealiska för att täcka ojämnheter som blanka ytor tenderar att framhäva. Dessutom är moderna kritfärger mycket hållbara, så de tål daglig användning.

Är det lätt att måla köksskåp?

Du kan måla köksskåp i fyra enkla steg utan större ansträngning, specialutrustning eller höga kostnader. Allt du behöver göra är att rengöra, slipa lätt, måla och ytbehandla.

När du använder Frenchic Al Fresco- eller Lazy Range-färgerna får du dessutom alla fördelar med moderna kalkfärger, vilket innebär att du med liten ansträngning kan uppdatera ditt kök själv! Läs här för att få bra tips om hur du kan slutföra ditt målningsprojekt för köksskåp.


Bra färger för köksskåp

Här är vad du har väntat på - våra expertrekommendationer för att välja färger och helt underbara köksskåp.


Kom ihåg att prioritera de färger och nyanser som gör dig glad. Om inget på den här listan tilltalar dig kan du kolla in vår fullständiga samling av färgfinishar för köksskåp.

Grön

Grönt i alla dess nyanser är nu IN. Grönt har ökat i popularitet i takt med att vårt intresse för naturen har ökat. Grönt för in utomhuslivet och känns rymligt och meditativt på samma gång, precis som att dekorera med grönska. Färgpsykologer anser att grönt främjar balans, harmoni, tillväxt och förnyelse.Wise Old Sage är en publikfavorit. Denna grön är ljusare och mindre dominant än mörkare gröna färger och ger en subtil stämning till ett rum. Salvias grå och arkitektoniska grönska påminner om matta traditionella nyanser och passar också bra till äldre byggnader. Du kan kombinera den här gröna färgen naturligt med andra nyanser och den är särskilt vacker tillsammans med lugnande toner som ankäggsblått och naturvitt.

Alternativt kan du skapa kontrast med en fantastisk smaragdgrön färg. Victory Laneär en grönskande grönsak som passar bra mot vita kakelplattor och vitvaror. Dess starka, juvelliknande pigmentering kommer att glädja dig varje gång du går in i ett rum.

Oavsett vad du väljer, kombinera nyanserna med krukväxter och träytor samt andra naturmaterial som linne eller rotting för att få en jordnära och hemtrevlig känsla.


Blå

Blått är en av de mest populära färgerna i köket - och det är av goda skäl. Den passar bra i praktiskt taget alla kök, från traditionella shakerkök och rustikt-romantiska stilar till ultramoderna.
En djup, mörk bläckblå färg, som After Midnight, ger djup och en stark, dramatisk bakgrund till ditt kök. Eller välj en ljusare och lite mer ovanlig nyans, som Moody Blue. Dess härliga lavendeltoner lättar upp stämningen i köket och gör att det ser helt unikt ut. Duckling - en klassisk ankäggsblågrå engelsk nyans är ett säkert val för älskare av mjuka pastelltoner. Ol' Blue Eyes är en lätt bruten, vacker himmelsblå färg som är fantastisk i sommarstugor och villor.


Neutrala nyanser

Långt ifrån tråkigt, neutraltonade skåp ger dig fullständig frihet att välja vitvaror, väggfärg och möbler. De är utmärkta bakgrundsfärger och kan användas för att framhäva andra färger i paletten. De kan till exempel framhäva djärva väggelement och framträdande dekorativa effekter.


Dessutom skapar naturliga nyanser som Cream Dream och Salt of the Earth en känsla av lugn. De är underbart lugna, långt ifrån tråkiga och mycket lätta att leva med. Cool Beans - beige med en antydan till rosa är ett utmärkt val att kombinera med vitt.

Grått

När det gäller färg på köksskåp är grått den bästa färgen. Oavsett om du väljer mörkt eller ljust skapar du en helt ny atmosfär med ditt färgval. Håll det ljust: Swanky Pants i Custavian Grey - en blek silverfärgad nyans som kan användas frikostigt samtidigt som du behåller ett ljust och klart kök. Eller var djärv med den mörka Smudge. Detta djupa kolgrått kan ge dramatik åt ditt kök och ge det en sofistikerad och elegant look. Välj Smudge om utrymmet har rött tegel eller grönska.

Alternativt är Greyhound en djup mellangrå färg med tydliga blå undertoner. Blågrått är den perfekta bakgrunden för en färgklick på handdukar, små apparater eller köksredskap.

Svart och vitt

Om vi pratar om utmärkande färger i köket får vi inte glömma bort svart och vitt. Även om dessa två kontrasterande nyanser är sina egna som köksfärger, finns det numera också en trend att måla väggskåp i en ljusare färg än underskåpen. Detta skapar en illusion av rymd i köket genom att visuellt ge skåpen djup och dimension.

Måla dina underskåp i en djup, mörk Loof-färg och byt ut dina väggskåp mot en klar, ren Whitey White.

Om du vill se alla Frenchic-nyanser tillsammans kan du besöka den här sidan- och om du vill se vad andra kök har målat kan du gå med i vår FB-grupp! Du kan tacka oss senare!

Sök efter produkter, blogginlägg osv.