Ett nytt utseende för ditt kök i Frenchic-stil!

 • 6 Min. lästid

Ett nytt utseende för ditt kök i Frenchic-stil!

Att måla köksskåp är alltid ett bra alternativ för den miljömedvetne konsumenten. Målning gör stor skillnad och sparar tid och nerver från en ofta lång och dyr renovering.

Målning är ett enkelt sätt att förnya hela kökets utseende till en låg kostnad, vilket ger ett gammalt kök ett extra liv och fräschar upp gulnade eller mörka ytor. Ofta är ramarna i gamla kök i perfekt skick - det är bara dörrarna som är gulnade eller på annat sätt ser lite föråldrade ut!

Genom att måla dörrarna och välja en ny färg kan du enkelt få ett gammalt kök att bli modernt igen. Att måla kök själv är vanligare än du tror.

Frenchic-sortimentet har blivit en storsäljare i Storbritannien och köksmålningen är på frammarsch tack vare de nya funktionerna i Frenchic-sortimentet.

Våra kunder har älskat den matta finishen och den mjuka, hållbara finishen hos Frenchic-nyanser. Läs vidare för att få instruktioner och tips om hur du får ut det mesta av dina köksskåp.

Målade kök franska franska färgen Finland.

Grå kök frenchic färg frenchic, måla ditt eget kök.

Foto: skåpdörrar i Smudge-nyansen och kakelplattor i Dazzle Me!

.

Är ditt kök så gammalt och slitet att du tror att målning inte är ett alternativ?

Du kanske blir förvånad när du tittar på våra kunders olika Frenchic-projekt: du hittar förmodligen exempel på ett kök precis som ditt i vår FB-grupp! Vi har samlat bilder på köksrenovering under ett nyckelord i FB-gruppen, så det är lätt att börja planera från Frenchic-gruppen.

Du kan jämföra bilder och alternativ, planera användningen av nyanser. Varför inte prova ett djärvt puder i grönt, blått eller rosa? Hur skulle ett trendigt tvåfärgat kök se ut?

De matta nyanserna i Frenchic-sortimentet är mjuka inredningsnyanser som passar utmärkt i många olika hem. När du målar hemma kan du ta det i din egen takt och måla en dörr i taget! En helgmålning med vänner är ett snabbt sätt att få allt gjort på en gång. Välj den stil och metod som passar dig. Låt färgen torka enligt anvisningarna.

Du kan måla ett stort antal olika ytor: trädörrar, pressade paneler eller MDF-filmdörrar.

 • Oavsett vilken yta du målar är förberedelserna alltid desamma:

  Noggrann tvätt av ytor Rengöring av ytor från fett och damm
  Lagning och packning om du t.ex. ersätter dragkedjor med nya.
  Uppruggning av ytan. (slipa inte ren mdf)
  Målning, minst två gånger, beroende på skillnader i tonen och den valda färgen.
  48 timmars torktid, försiktig användning under tre veckors torkningsperiod.

Rosa kök frenchic färg finland.

Foto: Dusky Blush & City Slicker, Al Fresco

Målat kök med Gray_Kalkimaali_Swankypantants_Dazzle_Me_Al_Fresco_Frenchic_pain (2)

Målat kök med gray_kalkimaali_swankypants_cazzle_me_al_fresco_french_pain

Bild: Skåpdörrar Swanky Pants, Al Fresco
.
Öva först i miniatyr

Om du aldrig har målat med Frenchic-sortimentet tidigare bör du göra en testmålning först - till exempel skaffa ett gammalt litet skåp eller nattduksbord med en dörr och en låda i miniatyr, som du skulle göra i ditt kök.

Gör alla förberedelser för teststycket som du skulle göra för ditt kök: tvätta och grovbearbeta. Prova olika penslar och rullar, olika målningstekniker. I det här lilla projektet kan du enkelt se hur ytan är färdig med de målarverktyg du väljer.

Färg - prova och testa verktygen också först

Om dina skåpdörrar har spår eller dekorativa speglar behöver du bra penslar, både smala och breda. En smal rulle är också ett snabbt och bra verktyg för att använda penslar. Prova verktygen innan du påbörjar ett stort arbete, så ser du vilket målarverktyg som passar dig bäst. Med rena och intakta verktyg av god kvalitet går målningen snabbt och finishen är vacker. Frenchic-sortimentet av ovala penslar är handgjorda speciellt för kritfärg.

Ta väl hand om dina penslar under målningsprojektet och tvätta dem alltid ordentligt med varmt vatten efter målningsarbetet. Torka dina borstar horisontellt eller med borstarna nedåt.

Köksmålning med en hållbar frenchans färgfärg.

Börja med att välja en nyans och testa

Välj en nyans eller några av dina favoriter och måla ett test på en skåpdörr, en lös dörr eller en oansenlig plats. På så sätt får du en omedelbar uppfattning om färgens täckning och kan bedöma hur mycket färg du kan använda. Du kan också studera de nyanser du väljer i ljuset och skuggan i ditt eget hem - för att se till att färgen är rätt. Visste du att skuggan ser annorlunda ut på en vertikal yta än på en horisontell?

Se alla över 70 Frenchic-färger här.

En vanlig köksmålning utan stora skillnader i tonerna är klar på ungefär tre lager. Om det finns en stor skillnad i ton mellan ytan som ska målas och den valda färgen, eller om du vill måla en rödaktig träyta vit, kan du behöva fler lager än vanligt. Särskilt när du målar från vitt till svart eller tvärtom. Förtunningen av färgen påverkar också täckningen och antalet strykningar.

Från mörkt till vitt eller tvärtom

Tips! Måla det första skiktet i en gråaktig nyans om din nya nyans skiljer sig mycket från grundnyansen. En grå ton motverkar rodnad och mörker och du kan komma undan med färre lager vitt. Du kan välja en mellangrå nyans från nyanser som City Slicker eller Swankypants från Al Fresco-sortimentet.

Köksskåp målning med en slitstark färg med frenchic färg.

Foto: Frenchic-serien Ovala borstar är väl lämpade för skrapning av målning.
.
Börja ditt projekt med att rengöra ytor

Tvätta och skrubba ytorna som ska målas grundligt rena från all köksskit, smuts och damm. Det här steget är det viktigaste och bör göras noggrant.

Sugar Soap är ett rengöringsmedel som har utvecklats för detta ändamål - ett färgrengöringsmedel, men oavsett vilket rengöringsmedel du använder ska du skölja ytorna med rent vatten och slutligen torka dem. Du bör inte snåla på det här tvättsteget, det kommer att betala sig senare när projektet är igång. Ingen färg håller länge på en smutsig och fet yta.

Ta en titt på den rena ytan - vill du putsa in eventuella bucklor eller repor? Byter du ut dragkedjorna mot nya? Ta bort knoppar och dragknappar. Om du gör det måste du fylla de gamla fästpunkterna för dragkroken.

Slipa upp ytan och börja måla!

Torka bort slipdamm från skåpets yta och börja måla. Ge dig tid för projektet eller gör det i små delar enligt ditt eget schema, dörr för dörr.

Skillnaden i nyans, noggrann blandning av färgen före och under projektet - och iakttagande av torktiderna mellan skikten - har stor betydelse för färgens flytning och täckning. När du målar med Al Fresco är torktiden mellan två lager två timmar och med Lazy Range minst en timme.


Rosa målade kök med frenchic färg finalnd.

Foto: Dusky Blush, Al Fresco

.Låt färgen torka i lugn och ro

Det är viktigt att hålla sig till torktiderna, eftersom det påverkar färgytans hållbarhet och färgens säljbarhet. Läs instruktionerna på sidan av färgburken innan du börjar och följ instruktionerna och torktiderna, även mellan olika strykningar.

Låt slutligen målade ytor torka i 24-48 timmar innan du använder dem med försiktighet och kom ihåg att färgens skyddande egenskaper fortsätter att härda i tre veckor efter att färgen har torkat.

Tills dess bör du vara försiktigare än vanligt med dina ytor. Du kan därför ta köket i försiktig användning efter 48 timmar.

När färgen har nått sin slutliga hårdhet efter cirka tre veckor blir ytan mycket hållbar.


Foto: Dazzle Me! och Smudge, Al Fresco


Beige Wax-Lime Paint_Lazy-Range-Frenchic_Paint_Salt-of-the-Earth-Painted Kitchen-2

Foto: Salt of The Earth, Lazy Range


Blå köksskåp frenchic paint finland. Blå köksskåp frenchic paint finland.

Foto:  After Midnight och Dazzle Me!, Al Fresco

Frenchic-satser lämpliga för målning av köksskåp

Lazy Range vaxliknande kalkfärg- matt yta, inget annat skydd behövs
Al Fresco fuktbeständig kalkfärg- matt yta, inget annat skydd krävs

Trim Paint, satingrå, slitstark färgför dörr- och klädselskydd - satinblank, inget behov av ytterligare skydd, endast 500 ml i burk

Om du väljer en färg från dessa tre sortiment för att måla köksskåp behöver du inget annat skydd, t.ex. vax eller lack, ovanpå färgen. Färgytan är hållbar som den är.

Extra skydd för ytor som utsätts för hårt slitage:


När man överväger behovet av extra skydd för målade ytor är det värt att vara realistisk. Du vet bäst vilken typ av slitage ditt kök utsätts för. Frenchic-sortimentet innehåller två olika ytbehandlingar, som båda är idealiska för köksskåp och ger en fukt- och nötningsbeständig yta i antingen matt eller glans. Båda ytbehandlingarna är lösningsmedelsfria, lätta att applicera och torkar snabbt.

Finishing Coat - Glänsande


Du kan lägga till några lager Finishing Coat på den målade ytan om du vill ha mer glans. Finishing Coat appliceras bäst med en svamp.

Tuff Top Coat - Matt


Den nya "Tuff Top Coat" är en matt ytbehandling som är värmebeständig och lämplig för att ge extra skydd till slitstarka målade köksytor, köksbänkskivor, golvytor och köksskåp. Om du älskar våra matta finishar men vill ha extra skydd och slitstyrka, använd TTCs' så behöver du inte kompromissa med en fantastisk matt finish! Läs instruktionerna här.
Färgerna i Frenchic Paint-sortimentet har en matt yta.

Endast färgerna i Trim Paint-serien har en frostat glansig yta. Duckling frenchic paint finland.

Foto: Duckling, Al FrescoDela tips för din vän:

Sök efter produkter, blogginlägg osv.