Det här är de frågor som vi får om Frenchic-serien.

  • 8 Min. lästid

Du kanske inte visste det här om Frenchic Paint®!

Vi har här sammanställt de vanligaste frågorna och problemen som vi ofta får om Frenchic-sortimentet i meddelanden, e-post och telefonsamtal från våra kunder.

Är Frenchic Paint® en fransk färg?

Nej, det är det inte. Frenchic Paint® grundades i Storbritannien 2014 och föddes ur en passion för att utveckla det bästa möjliga, giftfria och säkra färgsortimentet för alla typer av målning i hemmet med en underbar matt finish. Frenchic Paint® färger tillverkas också i England.

Nu har Frenchic Paint® blivit en global inspirationskälla för miljövänlig återvunnen inredning. Vi är stolta över att vara det snabbast växande kritfärgsmärket och tillväxten i popularitet ser ut att fortsätta. Återvunnen och DIY-inredning har blivit den populära normen. Man behöver inte alltid köpa nytt, det är värt att restaurera det gamla.

Frenchic Paint® har redan blivit ett fenomen och tagit heminredningsvärlden med storm! Vi är älskade av både inredningsarkitekter och heminredare. Läs mer om oss här. Frenchic Paint® säljs nu internationellt runt om i världen.

Vad är det som gör sortimentet så populärt?

Dess mångsidighet. Säkerhet.

Våra kunder älskar sortimentets mångsidighet, säkerhet och kvalitet. Frenchic-sortimentet innehåller också produkter som du inte hittar i andra sortiment, till exempel Finishing Coat, FrenSheen och naturligtvis våra unika, prisbelönta färger. Alla färger, vaxer och beläggningar i Frenchic-sortimentet är testade och har fått europeisk "Toy Safe"-certifiering, vilket innebär att de är säkra att använda även på barnleksaker.

Tillräcklighet.

Våra kunder är ofta förvånade över hur tillräcklig vår färg är - till och med en liten burk färg räcker förvånansvärt långt! Rikedomen och de nya egenskaperna sparar arbetstid, minskar torktiden, minskar antalet strykningar och den mängd produkter som behövs. Så våra kunder sparar också pengar och tid när de använder Frenchic-sortimentet.

Kvalitet. Slutresultatet.

Dessa egenskaper uppskattas också av professionella målare och designers som vill erbjuda sina kunder miljömedvetna val, säkra och giftfria alternativ.

Giftfri och luktfri.

Giftfriheten och luktfriheten är också berömda egenskaper hos Frenchic-färgerna. Alla Frenchic-färger, -vaxer och -beläggningar är fria från lösningsmedel, vilket gör dem luktfria och till och med parfymfria. Många av våra kunder som är känsliga för kemikalier har berättat för oss att de endast kan använda Frenchic-färger. Om du är känslig för lukter eller på annat sätt är tveksam till om våra färger är rätt för dig, läs dessa målningsanvisningar. Vi avslöjar öppet alla färgingredienser på sidan av varje färgburk och tillsätter inte plast, VOC eller andra "hemliga ingredienser" till våra färger.

Är Frenchic Black verkligen bara en nyans av svart?

Ja - verkligen! De superpopulära Blackjack och Loof är våra kunders favoritfärger för inomhusfärger, just på grund av deras vackra mattsvarta färg.

Varför används det röda hjärtat så mycket i Frenchic-textilier?

Ah, du har märkt det! Det ser förstås bra ut för oss, men det är också en del av Frenchic-sortimentets logotyp - du känner igen sortimentet på det röda hjärtat. Det röda, handmålade hjärtat är ett officiellt, registrerat varumärke endast för Frenchic-sortimentet.

Frenchic sydän logo.

Varför kan man inte köpa Frenchic-sortimentet på marknaden?

Frenchic Paint® distribueras av små företag. En av varumärkets värderingar är faktiskt att stödja småföretag och hålla de lokala hörnbutikerna levande. Vi hänvisar gärna våra kunder till deras lokala Frenchic-handlare för att se målade möbler, färgställningar och delta i målningskurser.

Våra skickliga Frenchic-återförsäljare ger dig gärna råd. Genom att använda din lokala eller närmaste Frenchic-återförsäljare stöder du lokalt företagande, precis som vi på Frenchic gör. Om du inte redan har en Frenchic-återförsäljare nära dig går det naturligtvis bra att beställa Frenchic online.

Kan du måla en stor trädgårdsgunga i Al Fresco?

Måla endast uteplats-, terrass- och trädgårdsmöbler som du kan ha inomhus under vintern. Mer om att måla utomhus finns på Frenchics bloggar.

Kan jag måla min ytterdörr i vackra Frenchic-färger, kan den inte hållas inomhus under vintern?

En ytterdörr är en vertikal yta som sällan har snö, is och vatten som samlas på den. Om din ytterdörr ligger under ett litet skjul eller ett skärmtak kan du mycket väl måla din ytterdörr med färg från Al Fresco Series. För användbara instruktioner om hur du målar dörren, klicka här.

Behöver du verkligen göra något grundarbete innan du målar?

Tro inte på folk som säger att du inte behöver göra något grundarbete eller någon förberedelse på ytan du ska måla! Frenchic-sortimentets färger har utmärkt vidhäftningsförmåga - därför är det viktigt att ta bort allt "överskott" mellan färgen och underlaget, för att se till att färgen fastnar på underlaget - och inte på smutsskiktet. Så måla alltid på en ren yta - detta garanterar en vacker och hållbar finish.

Jag har Fairy och Pine Soap hemma, kan jag använda dem för att tvätta mina möbler innan jag målar?

Oavsett vilket tvättmedel du använder, kom ihåg att skölja och torka bort tvättmedlet med rent vatten innan du målar. Många tvättmedel innehåller oljor som kan göra det svårt för färgen att fastna. Vattenbaserade Frenchic-färger är olje- och fettavvisande. Frenchic-sortimentets sockertvål är en effektiv avfettare och rik förseglare, en möbelrengörare som också sköljs av före målning.

Jag har hört att kalkfärger inte är av hög kvalitet eller hållbara. Hur skiljer sig Frenchic från andra kalkfärger?

Du hörde säkert rätt, det finns många olika typer av färger på marknaden. Den prisbelönta Frenchic Paint® har faktiskt satt en ny standard för möbelmålning och gjort det enklare och roligare - om du tidigare har trott att kalkfärg inte var hållbar eller praktisk är det nu dags att prova Frenchic!

Frenchic Paint® är inte "vanlig kalkfärg" utan en helt ny innovation, en hållbar färgserie av professionell kvalitet. Så hur skiljer sig Frenchic från andra färgsortiment? Frenchic är den nya generationen av kalkfärg, med alla nödvändiga skyddsegenskaper redan i färgen - så praktiskt!

Vi har tagit hand om det åt dig, så att du kan få en hållbar och vacker finish så enkelt som möjligt. Frenchic-färgerna har prisbelönta nya egenskaper som inte finns i andra färgserier: "Självutjämnande", "Självförseglande" och "Självgrundande" - dessa egenskaper ger dig en slät, slitstark yta utan behov av vaxning, lackering eller grundfärg.

Frenchic-färgerna har en förstklassig målbarhet, rikt pigmenterade och täckande Frenchic-färger är rika och nästan täckande och mycket mer - prova och du kommer att älska dem! Börja experimentera med vår prisbelönta Lazy Range, som kommer med vaxet i färgen redan på plats.

Jag har bara målat möbler med vanliga möbelfärger tidigare. Kommer Frenchic-färgen att hålla på möbler eller väggar, eller kommer färgen att lossna på kläder?

Du kan måla dina bruksföremål eller väggar med Frenchic-färger utan några bekymmer. Frenchic Paint® är också en möbelfärg, tillverkad och testad som sådan. Lazy Range-färgerna levereras till exempel med ett färdigt flytande vax, så du kan glömma gammaldags vaxning och krävande lacker! Ytan blir hållbar med bara ett lager färg.

Kalustemaali Frenchic Paint Finland.

Frenchic-färgerna torkar snabbt, men vaxet i färgen härdar i tre veckor innan det når sin slutliga hårdhet. De skyddande egenskaperna i Al Fresco-sortimentet härdar också inom tre veckor. Ytan blir mycket tålig och avtorkningsbar.

Våra väggfärger är också av högsta klass! De har tilldelats EN71:3-certifiering och ISO11998 klass 1 klassificering för våt vidhäftning.. Slutresultatet blir en vacker, slät och ultraslät yta.

De övriga egenskaperna hos Frenchic-sortimentet av färger, såsom sammansättning, matthet, opacitet och övermålningsbarhet, skiljer sig också från de egenskaper som vanliga möbelfärger har.

Prova själv, du kommer att märka skillnaden direkt!

Vågar jag börja, jag har ju inte målat så mycket tidigare?

Om du inte har målat mycket tidigare eller inte har provat Frenchic-färger tidigare rekommenderar vi att du börjar med vårt prisbelönta Lazy Range. Dess funktioner hjälper dig att få en vacker finish med lätthet.

Läs också måleriinstruktionerna på vår webbplats och instruktionerna på sidan av burken innan du börjar. Gör en provmålning före ett större projekt så ser du exakt hur slutresultatet kommer att se ut. Fråga din lokala Frenchic-återförsäljare om råd eller gå med i vår aktiva FB-grupp"Frenchic Paint Finland" eller"Frenchic Sweden". Vi vill hjälpa dig att komma igång och lyckas - därför hittar du de bästa instruktionerna och tipsen för ditt målningsprojekt på vår webbplats och Frenchic Blogs!

Jag har upptäckt att Frenchic-färger kan användas för att måla nästan vad som helst! Vågar jag måla keramiska plattor? Eller köksskåp?

Ja! Al Fresco-sortimentet av färger är officiellt godkänt av tillverkaren för målning av keramiska plattor. Det finns bra instruktioner för att måla kakel här. Ivriga Frenchic-fans målar faktiskt alla möjliga saker med vår färg - vill du se?

Våra kunder lägger ut sina bilder på FB-grupper, varav den största är"The Frenchic Fan Forum". Den lokala finska FB-gruppen "Frenchic Paint Finland" är också full av inlägg från våra kunder om deras målningsprojekt.

Vi har lämpligen grupperat de mest populära inläggen under nyckelord, så att du lätt kan hitta intressanta saker att titta på i gruppen - prova dessa nyckelord i gruppen: kök, blackjack, oho, teknikvideo.

Du kan också se franskt kök i FB-grupperna - du hittar säkert ett kök som är målat på samma sätt som ditt!

Vilka är nyanserna i "Limited Edition"?

Det är säsongsbetonade nyanser från Frenchic-sortimentet som är tillgängliga endast under en begränsad tid. Limited Edition-nyanser tillverkas i begränsade mängder och nya LE-nyanser släpps årligen. De mest populära LE-nyanserna kan också komma in i ordinarie produktion. Du kommer alltid att vara först med att höra om nya Frenchic-produktsläpp på seriens egna Facebookgrupper.

Hur länge har Frenchic funnits i Finland?

Frenchic har funnits i Finland i nästan 5 år. Frenchic Paint Finland, ett finskt familjeföretag, är importör av serien och de produkter du beställer levereras säkert till dig från Tammerfors i Finland.

Var kan jag köpa Frenchic-färger?

Du hittar alla våra Frenchic-återförsäljare på den här kartan.

Frenchic-återförsäljare verkar komma bra överens med varandra?

Frenchic-återförsäljarna samarbetar med varandra och känner varandra. Frenchic Paint® återförsäljare från hela världen samlas regelbundet för att träffas, träna och festa i England. Här är en kort video från det senaste Frenchic-mötet. Och ja, vi var där också! ❤️

Var kan jag hitta fler exempelbilder på nyanser, målade möbler och väggar?

Du hittar Frenchic på sociala medier: Facebook, Instagram, TikTok, YouTube och Pinterest.

Det bästa stället att hitta exempelbilder är i våra FB-grupper, där du kan se våra kunders egna, riktiga Frenchic-projektbilder och videor från deras egna målningsprojekt. Frenchic-sortimentet innehåller redan nästan 100 färdiga nyanser, som du också kan blanda själv för att skapa dina egna unika nyanser.

Alla Frenchic-nyanser finns bekvämt placerade här. Du kan också gå med i grupper för att fråga målarna själva och Frenchic-återförsäljarna och dela dina egna bilder för andras skull! Vi ser fram emot att välkomna dig! ❤️!

Hur kan jag bli Frenchic-återförsäljare?

För att bli Frenchic-återförsäljare för ditt företag ska du ansöka och uppfylla våra få ansökningskriterier. Ditt företag måste ha en fysisk butik, en sommarbutik eller en popup-butik - en butikslokal dit våra kunder kan komma och handla.

Är du redo att ta ansvar för Frenchics kunder och synlighet i ditt område - att aktivt bygga upp Frenchics medvetenhet på din ort? Frenchic Paint® är något annat än den vanliga grossistprodukten på din hylla!

Ansök nu (klicka på annonsen eller på länken "Ansök nu" högst upp på sidan) så kontaktar vi dig! Vi ser fram emot att ta emot din ansökan!

Jag är företagare, snickare, målare - hantverkare och skulle vilja prova hur Frenchics produkter passar in i mina egna produkter och kundprojekt. Har Frenchic ett testkit eller liknande?

Om du har ett giltigt företags-ID kan du enkelt beställa ett testkit, en Sample Box, från vår webbshop. "Sample Box" innehåller olika Frenchic Paint® -produkter som du kan prova.

När du beställer kan du skriva ner en "önskelista" med produkter eller nyanser som du vill ha med i testlådan (vi samlar in testprodukter i enlighet med lagernivåerna). Klicka här för att göra din beställning.

Sök efter produkter, blogginlägg osv.