Läs Jennis berättelse - Jennijohannesunique

  • 4 Min. lästid

Läs min berättelse och hur kritmålning helt tog mig bort!

Jag är Jenni, eller jennijohannesunique.

Jenni fransk blogg

Jag började måla möbler efter mitt första barns födelse, när jag letade efter en barnstol till honom som skulle matcha vår inredning. Jag hittade ingen färdig så jag bestämde mig för att måla en själv från en trästol jag hittade på loppisen.

Som ett resultat av denna händelse måste jag inte ha varit borta från en pensel mer än en vecka åt gången!

Att måla blev mitt eget ögonblick på kvällarna, då jag kunde göra det, och jag kunde göra det hemifrån. Utrymmena var trånga i tvårumslägenheten, men inspirationen och entusiasmen var till och med större än utrymmena och vardagsrummet förvandlades enkelt med presenningar till målarstudio och balkongen till möbelaffär.

Eftersom jag målade inomhus blev jag också intresserad av färgernas giftighet och luktlöshet. Jag ville särskilt inte utsätta barnet för för mycket kemikalier och starka dofter. Kritfärg var idealisk för detta och faktiskt ett mer intressant alternativ.

Jag märkte att man med kalkfärg kan implementera de mest personliga lösningarna. Konsumerar, skuggar, lägger på lager, sprakar... Jag har provat allt, och lärt mig på vägen.

Jenni Frenchic Brand ambassadör.

Bildnyans: Victory Lane, Al Fresco

Du behöver inte vara målare för att kunna måla ett underbart resultat – du behöver bara mod att börja, och lite tid att läsa instruktionerna. Att hitta franska färger har varit en riktig livräddare för min otåliga natur! Jag vill snabbt få en färdig yta, utan att vänta dagar mellan torklagren. Kalkfärg, som har skyddsmedel färdiga i samma burk, påskyndar också arbetet avsevärt.

Den bästa målarpenseln i Frenchic-serien, en oval pensel.

Mitt favoritverktyg är en oval borste

Tidigare hade jag alltid krånglat med att köpa en borste, och valde det billigaste alternativet i butiken. Nu inser jag att jag hade sparat mycket tid också om jag hade investerat i en hyfsad borste i början!

Med en oval borste får du en täckande och jämnt resultat snabbare än en platt borste, och de håller längre om de underhålls – jag rekommenderar! Detailing Brush-setet är också en standarddel i mitt skåp. Med den kan du mångsidigt måla sprickor som inte kan nås med en stor pensel, eller göra små detaljer.

Målardagen är veckans bästa dag!

Om jag råkar ha en ledig dag hemma, råkar jag alltid råka måla något. Senast blev familjen förvånad när väggen i garderoben hade ändrat färg. Det är underbart att söka inspiration på sociala medier som är fulla av idéer!

I ett testsinne har jag även målat vaser, kanterna på tallrikar och allt smått som annars förmodligen hade hamnat i papperskorgen. Jag har också målat blekta stolsöverdragstyger ganska framgångsrikt. Känslan av att vinna kommer ofta från att förvandla någon annans skräp till en skatt.

Frenchic Paint gör själv-bloggmålning och inredningsblogg 2021.
Foto: mjölkkaffe brun Moleskin, fransk väggfärgsnyans
.

Att välja färg - underbart svårt

Men jag tycker att det inte ska vara för mycket att tänka på.
Ibland talar till och med själva möblerna direkt om vilken färg de behöver ha på sig. Idén behöver inte alltid vara klar, det bästa är att låta inspirationen ta dig så blir du själv överraskad av slutresultatet. Om du har läst min intervju i Iltalehti så vet du att det var just sådana "målningsskador" som till slut sporrade mig att bli företagare. Jag har fått måla helt fantastiska projekt åt underbara kunder!
Inrednings- och målarblogg Frenchic Paint Finland. 2
Inrednings- och målarblogg Frenchic Paint Finland.
Jag har alltid varit nöjd med slutresultatet när jag väljer nyanser efter humör för stunden.
.

Du kan alltid måla om om inredningsstilen ändras!

Jag kom på mig själv att dekorera med beige och ljusblått, som inte riktigt är mina favoritfärger när de listas plötsligt, men tillsammans skapar de nyanserna perfekt harmoni; varm och bohemisk atmosfär! Nyanserna av lila (Plum Pudding och Velvet Crush) har också hittat vårt hem något oväntat.
Jag är också sugen på att blanda färger tillsammans. Jag skulle vilja dela ett tips med dig - den klassiskt eleganta mattsvarta Blackjack förvandlas till mjuk sammet när du blandar den med Hornblower blue.
.

Det bästa är att experimentera, olika målningstekniker och deras kombination

Den senaste tiden har jag varit intresserad av decoupage – igen. När jag vill skapa något extra snyggt och intressant till möblerna använder jag decoupagebilder, eftersom de går snabbt och enkelt att fästa med Finishing Coat.
Frenchic Paint gör själv-blogg målning och inredningsblogg 2021 Degoupage instruktioner.
Frenchic Paint gör själv-blogg målning och inredningsblogg 2021 Degoupage instruktioner.
.

Man lär sig genom att göra

Glasyrtekniken har också varit en rolig idé som jag har fått av andra! I ett nötskal: Du blandar bara färgen med Finishing Coat och du får en förtunnad färgblandning. Gör en genomskinlig och tonad yta med blandningen som fungerar alldeles underbart på till exempel en ekyta. Träets ådring blir helt annorlunda med den här tekniken och ser ut som vackert patinerat trä - denna enkla teknik fungerar även på en ny träyta och väldigt lite färg används.
.
Denimblå Hornblower Frenchic Paint Finland.
Vad sägs om metalliska nyanser - härliga och passar till allt!
Att blanda metalliska nyanser är lätt: en touch (eller ett gott stänk) av metalliskt pigment och Finishing Coat och mixa - det är allt! FrenShees metalliska nyanser hör nästan alltid till möblerna jag målar, om jag har friheten att bestämma 😉 Jag använder ofta till och med två olika nyanser i samma möbel! Det är också värt att prova dem blandade med varandra, så att du kan hitta nya varianter med en metallisk lyster.. Gör enkelt champagneskugga, oliv, lila, roséguld och antikguld själv.
.
Metallic färg Frenchic Paint.
Det har varit trevligt att träffa likasinnade 'gör-det-själv' från den franska målargruppen, samt genom instagram. Välkommen till vårt växande team ! Det är trots allt alltid trevligt att prata om att måla ❤️ !

 

 

Det är underbart och intressant att vara med och skapa Frenchics berättelse och att vara en inspirationsambassadör för " gör-det-själv "-människor.

- Jenni, Frenchic Paint Finland, varumärkesambassadör

P.S ❤️ Följ mitt Instagramkonto @jennijohannesunique så ses vi i den franska gruppen !

Jenni

Jenni Johannes

Sök efter produkter, blogginlägg osv.