Instruktioner för skuggning - Jennijohannesunique

  • 2 Min. lästid

Ljus- och skuggpunkter för möbler med Jennis instruktioner

Snidade mönster ser bra ut på möbler.

Att få fram dem genom skuggning och framhävning tar hela möbeln till nya dimensioner. Prova denna roliga och enkla teknik om du vill ha en förändring från monokromatiskt målning!

Måla först basen med den ljusa färg du vill ha (till exempel är Grey Pebble bra, eftersom du kan använda vitt för högdagrar och mörkare grått vax för skuggor).

Ta en liten platt bomullsull och doppa den lätt i vit färg. Torka av borsten fram och tillbaka på till exempel en bit kartong, så att all överflödig färg lämnar penseln och pälsen ser torr ut.

Börja måla högdagrarna lätt genom att dra penseln över dem. Markera de punkter där ljuset naturligt träffar först. Ta då och då mer färg och fortsätt att markera.

Därefter skyddas hela ytan med klart vax. För detta är det bäst att använda en vaxborste, med vilken vaxet rullas på den målade ytan, och sedan torkas överskottet av med en trasa. Klart vax gör det lättare att arbeta med grått vax, för med det får du en mjukare nyans, utan skarpa gränser.

Eller om du vill radera för många gråtoner. För att lägga till det grå vaxet använder jag gärna en liten pensel, beroende på dekorationerna, antingen väldigt vass eller platt och smal. Ta lite grått vax och lägg först till kanterna på ristningarna.

För små urtag och kanter. Testa också hur du blir gråblekt med klart vax. Det är ingen brådska att arbeta med vax, du kan ta en paus då och då och fortsätta senare genom att lägga till skuggning.

Vaxborstar kan tvättas med milt tvålvatten. Förvara dock varje vax i en egen behållare så att färgerna inte blandas i burkarna medan du arbetar.

Ännu ett tips! Du bör också prova den nya Frenshimmer pearl nyansen Pearly Queen för denna highlighting. Den ger en underbar lyster när den penslas över vit färg.

Ha ett roligt målarprojekt och vi väntar på dina bilder i den franska gruppen! ☺️

- Jenni, Frenchic Paint Finland, varumärkesambassadör

P.S ❤️ Följ mitt Instagramkonto @jennijohannesunique så ses vi i den franska gruppen !

Sök efter produkter, blogginlägg osv.