En härlig pepparkaksbård till barnrumsväggen! - Elluyellow

 • 4 Min. lästid

Elluyellow som blogggäst

EN NY FÄRGERIGT LOOK FÖR BARNRUM MED HÖGKVALITETSLIMEFÄRG OCH ROSA PEPPARBÅSKANTAR

Höstlovet var särskilt efterlängtat i vår familj i år. Vi hade redan kommit överens om detta spännande och färgstarka målarsamarbete med den varmhjärtade Minna från Frenchic Paint i god tid. Efter det tror jag inte att det gick en dag utan att jag och mina tjejer tittade på färgkarta, jämförde och funderade på de perfekta nyanserna och bläddrade igenom de snyggaste mönstren.

När jag frågade er på mitt Instagramkonto i början av veckan var många av er "födda med en borste i handen", vilket är grymt. Själv tillhör jag tyvärr inte den här serien... Om man inte räknar balkongräckena som målades som en underhållsåtgärd, förra gången jag målade större i väntan på gropen - och han går redan i första klass 😀

När vi flyttade till vår nuvarande bostad våren 2017 lät vi utomstående göra en snabb renovering. De viktigaste föremålen i denna renovering var våra tjejers framtida rum, där accenttapeten var långt ifrån vår smak (urbantapeter...). Vi målade väggarna enbart med målarvitt och tänkte att våra döttrar, som då var 2 och 4 år gamla, skulle få välja färg på sitt eget rum lite senare .

Nåväl, det tog nästan fem år! Men nu var glädjen mångdubbelt över – och tonvalen var också mer ingående genomtänkta.

Frenchic Paint kritafärger i ett nötskal

 • Grundades i Storbritannien 2014, nu det snabbast växande märket av kalkfärg med hundratals återförsäljare internationellt.
 • Fick det prestigefyllda brittiska erkännandepriset , märket "Queen's Award" 2020. Märket delas ut till få och utvalda innovativa och högkvalitativa varumärken.
 • Utgick från passionen att restaurera gamla möbler och målet att främja återvinning och gör-det-själv-andan.
 • Högkvalitativa kalk- och mineralfärger finns i mer än 70 olika nyanser ! (Ni andra färgälskare också: njut av dessa färgkartor! <3)
 • Färger säljs endast i små företag , som tegelbutiker, inte i kedjor eller stormarknader. Dessutom finns produkterna till försäljning i Frenchics egen webbutik .
 • Färgerna är särskilt kända för sin lätta och behagliga målbarhet och utmärkta döljande kraft. (Vi skriver under på detta!)
 • Färgerna innehåller inga VOC-föreningar, toxiner eller lösningsmedel .
 • Som ett speciellt tillägg, efter strikta tester, har färgerna visat sig vara säkra även för små barnmöbler och leksaker .

Måla vackra pepparkakskanter enkelt med franska produkter

Vi blev förälskade i pepparkakskanterna vi såg på sociala medier och bestämde oss för att ta en smygtitt på julen under höstlovet: pepparkakor, som kommer att bli vackra även i värmen nästa sommar. Vi gjorde lite olika pepparkaksbårder till båda tjejrummen med Frenchic Chalk Wall Paint. Från det breda utbudet valde det förstfödda barnet Bon Bons rosa för sitt eget rum och gropen baby 's Sweetcheeks rosa .

Förutom de två pepparkaksbårderna använde jag en lite friare hand för att måla det övre hörnet av solkupolens tak med det gula från Hot As Mustards vaxartade kritfärgsval. JAPP, så mycket fick den gula ha med sig på resan 😊

Färgerna och alla tillbehör som behövdes för målarverkstaden levererades mycket snabbt: produkterna som beställdes sent på onsdagskvällen fanns redan på fredag ​​kl. Denna snabba service sägs vara en hjärtefråga för Frenchic.

Vi hade avsatt en hel dag för målning, men det här projektet tog vår familj på fyra bara cirka sex timmar, inklusive torktid. Detta var ett riktigt trevligt sätt att tillbringa en höstlov tillsammans och njuta av sina händers märken!

"Jag är så exalterad att jag pratar dumheter!"

MIN 9-ÅRIGA MÅLARE

Slutresultatet överträffade alla våra förväntningar! "Wow!" hördes från ena munnen flera gånger under dagen. Nyansvalen var perfekta för våra döttrar och deras rum blev ännu mer av deras utseende med denna förändring.

"Det här är mycket mer underbart än jag trodde! Jag känner alltid för att beundra min alldeles egna nya vägg!"

SMÅ MÅLARE

Gör det själv: 12 steg till en glad pepparkakskant

 1. Välj den vägg du vill ha och bestäm vilken typ av pepparkakskant du vill ha på den (nedifrån och upp eller tvärtom – kanske en streamerliknande sådan, som vår bula?)
 2. Tvätta väggen, skölj och torka noga. Vi använde fransk sockertvål för tvätt, som rengjorde smutsen effektivt.
 3. Skydda intilliggande väggar och golv.
 4. Rita en rak linje till den höjd du vill ha, varifrån pepparkaksmönstret uppåt eller nedåt kommer.
 5. Välj en rund form av lämplig storlek (när du målar takets kant, skär en halvcirkelform från kartongen).
 6. Rita en pepparkakskant med hjälp av mallen. Notera! Börja rita från "paradkanten", d.v.s. den kant som syns bättre eller är vackrare inredningsmässigt (formen kommer troligen att förbli ofullbordad och den ofärdiga designen blir därmed kvar på en mindre viktig sida av väggen).
 7. Måla kanten på pepparkaksbården med en riktigt liten pensel. Till exempel passar en akvarellpensel för barn bra.
 8. Måla de inre delarna med en lite större pensel. Vi använde en XS-borste för detta.
 9. Om du målar en större väggyta, som vi gjorde i vårt förstfödda rum, är det värt att måla den med en XL-pensel eller roller, så blir färgmärket jämnare.
 10. Låt det första lagret torka i 2 timmar.
 11. Måla ytterligare ett lager. Låt det också torka i 2 timmar.
 12. Ta bort skyddspappren och tejparna - njut av spåret av dina händer!

Har du redan erfarenhet av dessa färger? Och vilket fint nytt målarprojekt har du planerat härnäst?

Jag önskar dig glädje och ljus,

Ella

Författare: Blogger Elluyellow,

Instagram: https://www.instagram.com/elluyellow/

IG, FB och TikTok: @elluyellow

elluyellow.com

Sök efter produkter, blogginlägg osv.