Hur skiljer Frenchic färgserien från varandra?

  • 4 Min. lästid

Har du någonsin undrat hur de 5 olika färguppsättningarna från Frenchic Paint skiljer sig från varandra? Vilken Frenchic serie är bäst lämpad för att måla köksskåp, väggar eller möbler?

I den här korta guiden hittar du grundläggande information om våra färgserien.
Frenchic-sortimentet består av fem olika färgsatser, var och en med sina egna egenskaper.
Du kan blanda och matcha alla Frenchic-nyanser och kit. Det finns mer än 70 nyanser i vårt sortiment.

Original Artisan

Helt luktfri kalkfärg serien Original Artisan

Original Artisan, lämplig för mer känsliga målare, utan tillsatta VOC-ämnen. Traditionell kalkfärg av hög kvalitet med en underbar sammetsliknande konsistens, täckande och fyllig.
Original Artisan kalkfärg är lämplig för laminat, trä och metall. Utmärkt för olika målningstekniker, t.ex. för nötning: måla två lager med olika färger och låt torka minst 30 minuter mellan varje lager. Använd en fuktig trasa för att försiktigt ta bort den översta färgen så att den lägre nyansen framträder.
Till sist ska du avsluta och skydda ytan. Välj den natural Frenchic Vax för ytor med lätt slitage, den glansiga Finishing Coat när skydd mot nötning och stänkvatten krävs, eller den matta Tuff Top Coat när skydd behövs för ytor som utsätts för hårt slitage, t.ex. bordsskivor och golvet.

Lazy Range - färg och vax i ett

Denna prisbelönta innovation är super popular tack vare sina nya funktioner!

Om du tidigare har trott att kalkfärg inte var hållbar eller praktisk är det nu dags att prova den prisbelönta Lazy Range!
Denna färgserie med matt finish är en helt ny vattenburen möbelfärgsserie dom är hållbara kalkfärg med vax utan VOC-ämnen.
Lazy Range, en kalkfärg med vax, har utvecklats och testats särskilt för att måla trämöbler, och inget ytterligare skydd av den målade ytan behövs.

Den vaxande egenskapen finns redan i denna färg och ger den matta ytan ett vackert utseende, en slät finish och en hållbar yta. Denna nya kalkfärg är ett nöje att måla, vaxet i färgen gör din målarupplevelse till en helt ny nivå!
Lazy Range är hållbara och ett utmärkt val för köksskåp, möbler och barnleksaker. Kolla in vår FB-grupp för att se vad andra hängivna Frenchic-fans har målat med våra färger!

Om du inte har provat våra Frenchic-färger tidigare rekommenderar vi att du börjar med den här serien.Du kommer garanterat att älska våra Frenchic-färger av hög kvalitet!

Våra Lazy Range- och Al Fresco-serier är också professionella målares val för att måla möbler.
Denna färgserie är lämplig för inomhusmålning på trä, laminat, komposit och metall.Detta är ytterligare en av våra prisbelönta färger som är certifierade i den säkra Frenchic-stilen.

 

Al Fresco - matt och fuktbeständig kalkfärg 

Al fresco betyder "ute" eller "i trädgården"

Den här nya kalkfärgen är en våtresistent, matt yta som utvecklats speciellt för utemöbler, men som även passar inomhus.

Al Fresco-sortimentet av färger är utformat för möbelmålning och keramiska plattor, men kolla in vad kunderna målar med sortimentet: gå med i den inspirerande gruppen "Frenchic Sweden" på FB där du kan se många olika Frenchic-projekt; målade kök, badrum, dekorativa föremål och väggytor!

Måla endast utemöbler som du kan hålla skyddade från väder och vind under vintern. Färgen har låg VOC-halt, är vattenlöslig och matt och passar många ytor: trä, laminat, metall eller keramiska plattor.

Alla färger i Frenchic-sortimentet lämpar sig också för spraylackering. Denna Frenchic-serie är också certifierad i Frenchic-stilen.

 

Chalk Wall Paint -  Väggfärg av högsta kvalitet


Lyxfärg för inredare och renoverare!

Vår ultraglatta och sammetslena väggfärg är av högsta kvalitet och är resultatet av engelsk tradition och know-how!

En rikligt pigmenterad och täckande färg, som också är utmärkt för målning av tak och paneler, vilket ger en extremt slät och jämn yta. Den hållbara matta finishen är avtorkbar och andningsbar och de pudriga nyanserna passar till många olika typer av inredningar - vilket gör den idealisk även för äldre byggnader. Certifierat, så det är säkert att använda i alla rum i hemmet, inklusive sovrum och barnrum.

Slutligen är vi stolta över att kunna meddela att officiella tester har visat att
Chalk Wall Paint kan nu även rekommenderas som golvfärg!
Du kan använda Wall Paint på trä, betong eller laminat. Läs mer detaljerade målningsinstruktioner här.

Den lyxiga, helt matta väggfärgen är av högsta kvalitet och ogenomskinlig - du kommer garanterat att älska den!
En stor burk 2,5 liter räcker till cirka 36 m2. Passar även för sprutmålning.
Denna Frenchic-serie är också certifierad i den välkända Frenchic-stilen.
Frenchic väggfärger har fått klassificeringen ISO11998 klass 1.

 

Trim Paint - List och Dörrfärg

Satinblank listerfärg och dörrfärg passar bra ihop med väggfärger.

Trim Paint är också värt att prova på möbler och köksskåp.

Med Trim Paint blir färgytan mycket hållbar och kan användas på trä, sten och metall. Trim Paint är det enda Frenchic-sortimentet som ger en glansig yta.

Användningsområden: möbler, köksskåp, radiatorer, trappor och räcken, skiljeportar, lister och ramar.

För inomhusbruk, tillräcklig storlek på 500 ml.
Denna Frenchic-serie är också certifierad i Frenchic-stilen.

 

Vill du se vad andra har målat med Frenchic Series kalkfärger?

Ta en titt på internationella hem och trädgårdar i gruppen "Frenchic Sweden" och se massor av fantastiska idéer för inredningsmålning och färgkombinationer.

I gruppen kan du se de senaste inredningstrenderna från hela världen, delta i gruppens utlottningar och vara först med att höra om det nya Frenchic-nyhett.
Gå med i FB-gruppen tillsammans med dina vänner som är intresserade av inredning, byggande och renovering! Hjälp oss att utveckla gruppen och bjud in andra färgälskande och DIY-vänner att gå med.
Har du redan oss i Instagram?

Dela dessa tips med en vän här:


Sök efter produkter, blogginlägg osv.