Rosa för möbler - Elluyellow

  • 4 Min. lästid

ENTUSIASMEN AV ROSA LIME-MÅLNING OCH KÄRLEKEN TILL ALLA Hjärtans dag

Våra gamla möbler och lilla toalett fick ett helt nytt och härligt liv under vår jullovsmålarboom. De slitna och blekta färgytorna penslades med Frenchics läckra rosa Bon Bon och Sweet Cheek nyanser och förändringarna var ganska otroliga!

Läs vidare och ta en titt på FÖRE- och EFTER-bilderna: vad tycker du om förändringarna?

Ett nytt liv för en 100 år gammal byrå med rosa kritfärg

Jag tycker att denna gamla byrå från mina kära morföräldrar har en underbar form. Vi har faktiskt två av dessa: den andra gröna ligger i sovrummet och väntar på eventuellt nästa målarbom 😉 Den här var i sämre skick av de två. Färgytan var sprucken på många ställen och det vita hade genomgående grånat till en smutsig nyans.

Vi tvättade byrån och applicerade tre lager Sweetcheeks från serien Frenchic Chalk Wall Paint . Medan jag målade kom jag ihåg upplevelsen från höstlovet om hur trevligt och enkelt det är att måla med kalkfärger. De täcker tonen under mycket snabbt och slätar ut otroligt smidigt även efter mer hastiga penseldrag.

Du borde läsa min bloggartikel från i höstas för att få veta mer om de andra fördelarna med kalkfärg!

Dessutom provade vi Frenchics nyhet för efterbehandling av målade ytor: Tuff Top Coat . Denna matta ytbeläggning ger en hållbar yta till just sådana ytor som används mycket (bordsytor, köksskåp, trädgårdsmöbler...). Denna beläggning lämnar möbelytan matt; faktiskt beläggningen märktes praktiskt taget inte alls efter torkning.

Efter en och en halv månad av flitigt använt det här hantverksbordet märker vi fortfarande inga tecken på slitage på ytan, så det verkar fungera bra. Nästa gång kunde vi prova Finishing coat som ger en blank yta

De nya rosa marshmallow-nyanserna av stolen och pallen

Denna loppisstol har redan rest från vårt första Kallio-hem; det vill säga nästan 15 år. Jag har alltid älskat dess vackra form och speciellt detaljerna på benen. Stolen har tjänat oss både som blomsterställ, som sidobord och i sitt "riktiga" syfte.

Till detta applicerade jag och mina gropar två lager Sweetcheeks . Vi har även täckt denna med Tuff Top Coat, så den tål till exempel rörliga blomkrukor bättre i framtiden.

Den här pallen är också ett loppfynd från år tillbaka. Den används just nu som stol till mitt första barns skolbänk, och när vi målade hans väggar under höstlovet kom vi överens om att nästa semester, den pallen ska få färg på väggen också. Med två lager Frenchic Chalk Wall Paints Bon Bon-nyans blev det här riktigt godis 😊

Min förstfödde målade sin egen pall helt själv: kritafärger är underbart lätta och säkra att använda också för barn. Går det att göra läxor här utan att äta marshmallows samtidigt...? 😉

Uppdaterar barnbokhyllan så att den matchar färgerna i vår heminredning

Vi köpte den gröna bokhyllan för bara några år sedan. Som jag minns var den bara prissatt till några tior och var i utmärkt hållbart skick. Jag gillade även de flyttbara hyllorna på loppis och tänkte att hyllan säkert skulle rymma även tjejernas största barnböcker.

Färgen på hyllan har dock varit alldeles för mörkgrön för oss. Det har till största delen täckts med en gul duk 😉 Nu var det dags för även detta för att få en ny färg som passar vår inredning bättre. Vi valde även Sweetcheeks för detta, eftersom hyllan är placerad i omedelbar närhet av pysselbordet och därmed ger de nya möblerna en enhetlig vinkel på väggen mot balkongen i vårt vardagsrum.

När jag målade den här blev jag förvånad över att tre lager av ljus Sweetcheeks nyans täckte den mörkgröna nyansen under riktigt underbart; och inga primers behövdes. Enkelt och snabbt - riktigt passande målning för denna typ av nödbyxor 😊

Den rosa uppdateringen av den lilla toaletten

Vårt badrum på nedervåningen målades nyligen innan vi flyttade in i det här huset 2017. Det var stilrent och modernt, men fruktansvärt färglöst. Nu bestämde man sig för att applicera ett par lager på den vita (och håliga och blåmärkta...) överdelen med en pensel Bon Bon .

Tack vare några timmars trevligt arbete och ansträngning blev detta ett riktigt läckert rum att göra sig redo på morgonen. Det känns lite som att vakna fridfullt till en ny dag inne i Mumins rosa moln 😊

Nu är jag glad över alla våra rosa förändringar - våra rum och möbler - som jag tycker passar perfekt till gult <3

Vilket målningsobjekt var din favorit och upplevde den finaste förändringen enligt dig? Vilken färg hade du senast du målade där eller vilken färg drömmer du om att måla?

Psssst! Ta också en titt på vårt höstlovsmålningsprojekt, där väggarna i flickornas rum upplevde underbara förändringar. <3

Önskar er en glad fortsättning på februari och hjärtan för hela den kommande Alla hjärtans dag-vecka,

Ella

Psst! Om du vill, ta en titt på fler av mina färgglada inredningsbilder från mitt Instagramkonto @elluyellow <3

Sök efter produkter, blogginlägg osv.